Članek
Maja Bašelj, govor 18. 3. 2015
Objavljeno Mar 23, 2015

Spoštovani vztrajniki in vztrajnice! Za posameznika, ki ni zazrt le v svoj mali svet, ampak se zaveda odgovornosti dejavnega državljanstva, je žalostno spoznanje o nepravičnosti slovenskega sodnega sistema hkrati tudi boj za pravico in resnico. Nismo vodljivi s strani režimskih medijev, borimo se za svoje idealne in vrednote, ki jih nosimo kot zavedni Slovenci, ponosni na svojo domovino. Zato želimo premike in želimo spremeniti sistem na bolje.

Danes, 18. marca 2015, podajam odgovore vsem tistim, ki nas sprašujejo, zakaj? Zato ker želimo resnično vzpostavitev in uveljavitev demokratične države, vladavine prava ter upoštevanja človekovih pravic, ki so kršena znova in znova, v različnih oblikah.

Kot podjetnica iz dneva v dan občutim bitko na trgu, ki pa je že tako močna, da jo še dodatno onemogoča zmaga tistih, ki imajo več moči in vpliva ter si preko poznanstev ter vez priskrbijo posel. Kako naj mlad podjetnik uspe na slovenskem trgu, ko pa pri poslih zmagujejo tisti, ki so manj konkurenčni in slabši ponudniki. Ob pomanjkanju delovnih mest spodbujamo podjetništvo, ki je gonilna sila vsakega gospodarstva, vendar kaj nam to pomaga, ko pa pogoji za to niso ustvarjeni. In kako lahko pričakujemo realno ekonomsko rast našega gospodarstva in dviga blaginje kupne moči?

V Slovenski demokratski mladini smo pripravili resolucijo, s katero želimo jasno povedati, da je edina prava in na dolgi rok uspešna le ena pot – to je pot privatizacije, ki bo končno prekinila s politično vodenimi državnimi podjetji. Recimo stop korupciji in klientelizmu v gospodarstvu, ker bomo s tem tudi rekli stop višjim davkom. Žal nam zaradi tega mladi bežijo v tujino in tam pišejo zgodbe o uspehu. Vzpostaviti moramo pogoje za osebno in poslovno rast mladih. Eden izmed načinov za vzpostavitev poslovne uspešnosti posameznika, pa je tudi njegova osebna rast, katere pa ne bomo zagotovili s tem, da razvrednotimo pojem družine.  

Ustava govori o mnogih človekovih pravicah. Tudi otrok ima svoje človekove pravice, ki morajo biti zavarovane, ne pa da s spremembami, ki se napovedujejo, izpostavljamo okolju, ki zagotovo še ni pripravljeno na tako radikalne spremembe. Potrebno je misliti še na kaj drugega, predvsem pa še na koga drugega, ne le na lastno srečo in korist.

Tako pa sta egoizem in želja po večni oblasti glavna motivatorja današnje politične, sodne in gospodarske situacije v naši državi. Posameznik, ki ne zna kritično razmisliti in presoditi, bo avtomatsko obsojal miselnost desno usmerjenih strank. In demokracija, kot vrednota, bo zopet postavljena pod vprašanje ter dvom. Najvišji organi te države pa kljub temu ravnajo protiustavno. Očitno se borimo novodobnemu totalitarizmu, kjer so prikrite  sugestije nezavednemu delu toliko bolj učinkovite.

Pravičnost razumemo kot enakopravnost pred zakonom, ki jo zagotavljajo delujoča pravna država in temeljne človekove pravice in svoboščine, ki veljajo za vse ljudi. Pravičnost pomeni tudi, da noben človek ali skupina ljudi nima moči, da bi kršila temeljno svobodo katerega koli drugega človeka ali skupine ljudi. Zato stojmo za našimi stališči in vrednotami, ki jih  nosimo v srcu. Pravi boj se dogaja že v nas samih, saj ne moremo razumeti, kako smo lahko ignorirani in prezirani.

Dragi podporniki in vztrajniki, bodimo kritični in ne popustimo k razveljavitvi naših vrednot, temveč se zavedajmo, da se s trdim in poštenim delom vedno doseže uspeh!

HVALA

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk