Članek
Žan Mahnič, govor 15. 4. 2015
Objavljeno Apr 21, 2015

Drage prijateljice, dragi prijatelji, vztrajnice in vztrajniki! Slovenske inštitucije, katerih primarna skrb je boj proti korupciji, delujejo na tri načine: Bodisi selektivno bodisi prepočasi bodisi pa sploh ne delujejo.

Tipičen primer je Komisija za preprečevanje korupcije, ki je potrebovala 3 leta, da je ugotovila to, kar tukaj pred sodiščem s strani vztrajnic in vztrajnikov poslušamo že 10 mesecev – da je generalni državni tožilec Zvonko Fišer koruptivna oseba, ki mora nemudoma zapustiti svoj položaj. KPK je namreč presenetljivo ugotovila, da sta nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar in generalni državni tožilec Zvonko Fišer ravnala koruptivno, ko sta za generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva imenovala Boštjana Škrleca. Tistega Boštjana Škrleca, katerega rdeča nit delovanja na tožilstvu je bila samo ena – diskreditacija in uničenje Janeza Janše. Boštjan Škrlec je bil dokazano tudi na redni “liniji” z režimskim novinarjem Juretom Brankovičem, takratnim novinarjem Pop TV, ki ga je zalagal s pomembnimi informacijami. Vsak ponedeljek je tako Škrlec Brankoviču pošiljal elektronsko pošto, v kateri so bili napotki kaj in kako v prihajajočem tednu poročati. V javnost je nekoč prišel mejl, v katerem mu je poslal nekaj dokumentov, v katerih ga je za svoje delo pohvalil in mu svetoval, da s svojimi objavami nadaljuje in jih zaostruje, ko poroča o finančnih zadevah Janeza Janše. To so ljudje, ki obrkožajo GDT Zvonka Fišerja.

Gospe in gospodje, generalni državni tožilec Zvonko Fišer pooseblja vse tisto, kar je v Sloveniji narobe.

1.)   Zvonko Fišer pooseblja kršitev človekovih pravic v bivšem in sedanjem sistemu. Kot nekdanji občinski tožilec je Zvonko Fišer leta 1977 vložil obtožni predlog zoper dva duhovnika in gospodinjo. Očital jim je storitev kaznivega dejanja, ker so v okolici Idrije na mestu, kjer so partizani leta 1944 brez sojenja pobili 15 domačinov, postavili križ. Oba duhovnika je sodišče obsodilo, gospodinjo pa oprostila. Šele leta 1995 je Vrhovno sodišče RS oba duhovnika oprostilo vseh obtožb.

Zvonko Fišer je kljub vsemu postal Generalni državni tožilec. Nezaslišano in nesprejemljivo!

2.)   Zvonko Fišer je pooseblja korupcijo. Kot sem že prej dejal, je na nezakonit in koruptiven način zaposlil Boštjana Škrleca za generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva, kar je ugotovilo več inštitucij. In Zvonko Fišer je kljub temu še vedno GDT. Nesprejemljivo in nezaslišano!

3.)   Zvonko Fišer pooseblja goljufijo. Kot Generalni državni tožilec prejema plačo iz proračuna Republike Slovenije. V svojem službenem času, pa se poleg tožilskih aktivnosti, ki so usmerjeni predvsem v preganjanje Janeza Janše, rad ukvarja tudi s predavanji. Vendar pa bi to moral početi v prostem času oz. če to že počne v službenem času, bi moral za to vzeti dopust. Zvonko Fišer pa si v teh primerih dopusta ne piše, mastne honorarje pa z veseljem prejme na svoj transakcijski račun. In Zvonko Fišer je kljub temu še vedno GDT. Nezaslišano in nesprejemljivo!

4.)   Zvonko Fišer pooseblja nesprejemanje odgovornosti za napake v Republiki Sloveniji. Ko ga novinarji vprašajo, ali boste odstopili s funkcije GDT, jim ta samovšečno in vehementno odgovori: »Ah dajte no, zakaj pa bi!« in pri tem govori, da je njegova vest čista. Drage vztrajnice in vztrajniki, če bi on sploh imel vest, se ne bi nikoli prijavil na razpis za mesto GDT. Ker pa v Sloveniji nihče za nič ne sprejema odgovornosti, je tudi Zvonko Fišer ne. In kljub temu je še vedno GDT. Nesprejemljivo in nezaslišano!

Vendar pa ima Zvonko Fišer pri vseh teh njegovih kompetencah, ki sem jih prej naštel, hudo konkurenco. Le-to mu predstavlja predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša.

1.)   S tem, ko je Branko Masleša ves navdušen razlagal svojim partijskim kolegom, kako so graničarji ilegalnega prebežnika meje ustrelili direktno v sredino čela in je celo za tega strelca predlagal dopust, Branko Masleša pooseblja vse tiste, ki še danes zagovarjajo poboje in morijo, ki se je odvijala v SFRJ.

2.)   Branko Masleša pooseblja tudi vse tiste, ki nikoli niso hoteli samostojne Republike Slovenije, danes pa ji vladajo in krojijo njeno usodo. V to nedvoumno pričajo njegove besede, da bo JLA Slovenijo zravnala z zemljo.

Zvonko Fišer in Branko Masleša sta torej tandem, vidna predstavnika slovenske nelustrirane elite, ki v Sloveniji poosebljata vse tisto, kar je narobe. Tudi ko ta dva odideta z vrha pravosodja, problem ne bo rešen, saj je celoten pravosodni sistem prestreljen z njuno mentaliteto in logiko. V Sloveniji potrebujemo lustracijo in korenito prenovo pravosodnega sistema, ki bo iz sebe izločil vse Fišerje in Masleše.

Šele takrat bo Slovenija demokratična, svobodna in normalna država, ki bo v ponos svojim državljankam in državljanom.

Svoboda Sloveniji!

Žan Mahnič

 

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk