Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 238.

Spoštovani,

želimo si pravične, demokratične in uspešne Slovenije, države, ki spoštuje človekove pravice, kjer deluje vladavina prava. Želimo pa si tudi države, ki je ekonomsko uspešna, na kar je v svojem govoru na shodu Odbora 2014 opozorila tudi poslanka Suzana Lep Šimenko.

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin se bori za to, da bi končno živeli v pravni in demokratični državi, kjer vlada vladavina prava, saj obstoj pravne države avtomatsko še ne zagotavlja tudi obstoja vladavine prava. Dr. Matevž Tomšič je v govoru pred simbolom krivice izpostavil, da lahko članice in člane Odbora 2014 upravičeno preveva zadovoljstvo. Uspelo nam je to, za kar so mnogi mislili, da nam bo spodletelo. Uspelo nam je v slovenski javnosti zasidrati svoj kritični glas o zlorabah s strani postkomunističnega pravosodja. Pri tem nas si mogla nevtralizirati nenaklonjenost vladajoče politike in njim služečih dominantnih medijev. Ti so nas najprej skušali ignorirati. Ko jim to ni uspelo, so nas začeli zasmehovati in klevetati.

Odbor 2014 se aktivno zavzema za uresničitev svojih zastavljenih ciljev, zato vas vljudno vabimo, da se v čim večjem številu udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal danes, 15. oktobra 2015, ob 17.00, pred simbolom krivice - Vrhovnim sodiščem RS. Na shodu nas bodo nagovorili: mag. Andrej Šircelj, Dejan Kaloh in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 15. 10. 2015