Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 241.

Spoštovani,

Nada Brinovšek je v svojem govoru prejšnji teden poudarila, da živimo v državi, kjer je veliko stvari obrnjenih na glavo. Bogatenje na račun revnih postaja glavna vrednota te vlade. Pravna država je le še spomin. Državni zbor RS kot najvišji organ v državi kljub obilici dr. prava, odvetnikov in ne vem kakšnih strokovnjakov moti in sprejema s koalicijsko večino odločitve, ki na Ustavnem sodišču RS padejo.

Slovenijo pesti velika stopnja nezaupanja državljanov in državljank v slovensko pravosodje. Zaupanje državljanov in državljank Republike Slovenije v institucije pravne države predstavlja pomemben dejavnik stabilnosti demokratičnega sistema, brez katerega sodobna in demokratična zahodnoevropska država ne more delovati. Odbor 2014 si želi, da bi Slovenija krenila na pot normalnosti, kar bi posledično pomenilo, da bi spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin ne glede na raso, spol, vero in politično prepričanje, predstavljalo konstantno prakso in bi bilo samo po sebi samoumevno. Petra Janša je pred simbolom krivice izpostavila, da mora slovenski pravosodni sistem nujno postati pravičen za vse, saj ima le ta v rokah naše življenjske usode.

Spremembe v slovenskem pravosodju so nujno potrebne, da bomo lahko živeli v sodobni evropski Sloveniji, zato vas vabimo, da se v čim večjem številu udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal danes, 5. novembra 2015, ob 17.00, pred simbolom krivice - Vrhovnim sodiščem. Na shodu nas bodo nagovorili: Patricija Šulin, Metod Berlec in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!