Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 264.

Spoštovani,

Slovenija naj bi spadala v eno od tistih držav, v kateri ima oblast ljudstvo. Vsaj tako piše v naši Ustavi. Edina neposredna demokratična oblika odločanje ljudi o posameznih vprašanjih je referendum. Ko volimo poslance, predsednika države, župane jim s tem damo mandat, da odločajo o naših skupnih zadevah v skladu z našimi skupnimi interesi, ne pa proti njim, za lastne interese ali interese elit. Če ne delajo tako imamo državljanke in državljani možnost referenduma, da zavrnemo slabe in škodljive zakone. To možnost je Milan Brglez sedaj vzel.

Odbor 2014 je  1. 4. 2016 v Državni zbor vložil predlog Zakona o ukrepih za zagotavljanje javnosti, preglednosti in odgovornosti, ki bo pravosodje naredil bolj pregledno, učinkovito in pravično za vse navadne državljane (http://odbor2014.si/novice/1152-paket-pravosodnih-sprememb/). Spremembe v slovenskem pravosodju so nujno potrebne, da bomo lahko živeli v sodobni evropski Sloveniji in Odbor 2014 se s svojimi aktivnostmi neutrudno zavzema, da bomo te spremembe tudi dosegli.

Miren, kulturen in dostojanstven upor proti zatiranju svobode in grobemu kršitelju človekovih pravic in svoboščin, predstavlja državljansko dolžnost, zato vas vljudno vabimo, da se nam danes ob 17. uri pridružite na shodu Za vladavino prava pred Vrhovnim sodiščem RS. Na shodu bodo spregovorili: Aleš Hojs, Andrej Šircelj in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 12. 5. 2016