Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 266.

Spoštovani,

v samostojni Sloveniji preganjamo ključne akterje osamosvojitve. Pobudnika in najbolj zaslužnega člana Manevrske strukture narodne zaščite g. Toneta Krkoviča preganjajo sodišča zaradi dejanj, ki jih je storil za obrambo Slovenije. Da pa je absurd še večji mu želijo soditi po zakonodaji nekdanje skupne države Jugoslavije. To se lahko zgodi res samo na naših sodiščih. Poslanec Danijel Krivec je na shodu Odbora opozoril na dejstvo, da velika večina tistih, ki so nasprotovali osamosvojitvi zaseda ključne položaje v tej državi. Osamosvojitelje pa se poskuša na vsakem koraku diskreditirati. 

Naša država ne bo ne demokratična in ne svobodna, dokler bodo najvišje položaje v parlamentu, vladi in pravosodju zasedali posamezniki, ki so dokazano z direktnim namenom delovali protiustavno in protizakonito, s tem pa tudi daleč od demokratičnega načina delovanja. Zato moramo vztrajati in to spremeniti, narediti moramo vse, da bodo v Sloveniji spoštovane temeljne civilizacijske norme in da se bomo vsi državljani Republike Slovenije počutili enakopravne in svobodne. Iz tega razloga je potrebno vztrajati.

Miren, kulturen in dostojanstven upor proti zatiranju svobode in grobemu kršitelju človekovih pravic in svoboščin, predstavlja državljansko dolžnost, zato vas vljudno vabimo, da se nam danes ob 17. uri pridružite na shodu Za vladavino prava pred Vrhovnim sodiščem RS. Na shodu bodo spregovorili: dr. Tamara Griesser Pečar, dr. Božo Predalič in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 26. 5. 2016