Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 267.

Spoštovani,

Dolgo že vztrajamo in ne obupamo. Marsikdo bi že do sedaj obupal, marsikdo tudi je, ker je počasi dobil občutek, da kljub trudu in vztrajnosti ne pride do sprememb. Mi pa smo ostali, ker čutimo, da so spremembe eksistenčnega pomena tako za nas kot tudi za naše otroke. Dr. Božo Predalič je izpostavil, da se oblasti veliko bolj bojijo vztrajnikov kot protestnikov, saj protestniki malo "razgrajajo" in gredo, vztrajniki pa ostanejo in se vračajo teden za tednom, mesec za mesecem in predstavljajo njihovo slabo vest.

V Odboru 2014 zagovarjamo, da so spremembe v slovenskem pravosodju nujno potrebne, da bomo lahko živeli v sodobni evropski Sloveniji, zato smo 1. 4. 2016 v Državni zbor vložili predlog Zakon o ukrepih za zagotavljanje javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju, ki si ga lahko preberete na naslednji povezavi: http://odbor2014.si/novice/1152-paket-pravosodnih-sprememb/ V ponedeljek 6. junija 2016 začnemo zbirati podpise na upravnih enotah in Vas vabimo, da od 6. 6. čimprej oddate svoj podpister povabite k podpisu tudi vaše družinske člane, sorodnike, prijatelje, sodelavce, znance… , tako da bomo potrebnih 5000 podpisov zbrali čimprej in ne bomo več kot je nujno obremenjevali prostovoljcev na stojnicah.

Miren, kulturen in dostojanstven upor proti zatiranju svobode in grobemu kršitelju človekovih pravic in svoboščin, predstavlja državljansko dolžnost, zato vas vljudno vabimo, da se nam danes ob 17. uri pridružite na shodu Za vladavino prava pred Vrhovnim sodiščem RS. Na shodu bosta spregovorila: dr. Janez Eržen in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 2. 6. 2016