Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 269.

Spoštovani,

eden izmed glavnih vzrokov za moralno, socialno in gospodarsko krizo v Sloveniji predstavlja stanje v slovenskem pravosodju ter pomeni glavno oviro za vzpostavitev pravične, svobodne in demokratične družbe. Spremembe v pravosodju so nujno potrebne, da bomo lahko živeli v sodobni evropski Sloveniji in Odbor 2014 se s svojimi aktivnostmi neutrudno zavzema, da bomo te spremembe tudi dosegli. V ponedeljek 6. junija 2016 smo začeli zbirati podpise na upravnih enotah za predlog Zakona o ukrepih za zagotavljanje javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju, ki si ga lahko preberete na naslednji povezavi:  http://odbor2014.si/novice/1152-seveda--podpisem-/ . Danes ob 14:15 bomo podpise prinesli v Državni zbor. 

Miren, kulturen in dostojanstven upor proti zatiranju svobode in grobemu kršitelju človekovih pravic in svoboščin, predstavlja državljansko dolžnost, zato vas vljudno vabimo, da se nam danes ob 17. uri pridružite na shodu Za vladavino prava pred Vrhovnim sodiščem RS, kjer nas bodo nagovorili: dr. Vinko Gorenak, Mira Marvin, David Tasič in Aleš Primc.

Hkrati vas že sedaj vljudno vabimo na zadnji shod Odbora 2014 pred poletnimi počitnicami, ki bo v ponedeljek, 20. junija, ob 17. uri. Obeležili bomo drugo obletnico ustanovitve Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbora 2014, ki je nastal na dan protiustavnega zaprtja Janeza Janše, predsednika največje opozicijske stranke tri tedne pred državnozborskimi volitvami leta 2014. Nagovorila nas bosta Janez Janša in Aleš Primc.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 16. 6. 2016