Članek
Aleš Primc, govor 20. 6. 2016
Objavljeno Jun 29, 2016

Lepo pozdravljeni drage prijateljice in prijatelji resnice, pravice, demokracije in države vladavine prava, lepo pozdravljeni na paradi upravičenega ponosa!

Danes smo 227. pred Vrhovnim sodiščem. 166 krat smo bili vsak dan pred Vrhovnim sodiščem. To so slovenski, evropski in svetovni rekordi boja za pravico pred sodnimi organi. Na to smo vsi mi upravičeno ponosni.

Še bolj pa smo lahko ponosni na to, kar naša prizadevanja rojevajo. Rojevajo pravičnejšo, boljšo in svobodnejšo Slovenijo. Vse kar se je v smeri boljše, pravičnejše in svobodnejše Slovenije že zgodilo, predvsem pa kar se bo zgodilo v naslednjih tednih, mesecih in letih, je tudi naša zasluga.

Za vse to se vam v tem trenutku, ob naši drugi obletnici, iz srca zahvaljujem in čestitam. Brez nasilja, mirno, kulturno in dostojanstveno smo na pravi strani zgodovine, na strani resnice, pravice in svobode, ki v Slovenijo nezadržno prihaja. Prihaja po nas in po tisočih, deset tisočih in sto tisočih, ki hrepenijo po svobodi, pravici in resnici in mi smo njihovo upanje.

Drage prijateljice in prijatelji, hvala lepa za dve leti vztrajanja. Hvala lepa za vse čudovite trenutke, ki smo jih skupaj preživeli. Hvala lepa za takrat, ko je bilo težko in hvala lepa, ker smo združeni v hudem in dobrem. Združil nas je žalosten razlog,  naprej pa nas žene nekaj najbolj pozitivnega, kar si lahko predstavljamo, to je ljubezen. To je ljubezen do naših otrok, naših družin in naše Slovenije. Za to smo vztrajali, za to je vredno vztrajati in za to bomo vztrajali.

Drage prijateljice in prijatelji, mi smo navajeni, da se naši shodi dostikrat ne končujejo tukaj pred Vrhovnim sodiščem. Zato vas že sedaj povabim na razstavo našega dveletnega delovanja, ki bo na sedežu SDS. Gremo lahko skupaj, kdor je z avtom, naj se na Trstenjakovo pripelje z avtom. Kdor ne ve, kje je Trstenjakova, bo šla od tukajle skupina, lepo bi bilo, da gremo skupaj v čim večji množici na Trstenjakovo, kjer bomo obujali spomine, kjer se nam bo odvrtel film našega dveletnega delovanja.

Drage prijateljice in prijatelji, hvala za dve leti in se vidimo jeseni!

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk