Članek
David Tasić na 3. jesenskem shodu pred Vrhovnim sodiščem
Objavljeno Sep 30, 2016

David Tasić je na 3. jesenskem shodu pred Vrhovnim sodiščem, 29.9., povedal:

Prijatelji,

Najprej zahvala vsem, ki že več kot dve leti vztrajate na teh stopnicah in pred to stavbo sramote, ki naj bi bila hram pravice, ter zahtevate spoštovanje pravne države. Tudi z našo pomočjo se stvari v družbi počasi spreminjajo. zdaj je bistvo problemov naše družbe končno znano tudi tistim, ki so si vztrajno zatiskali oči pred resničnim stanjem. Popolnoma so razkrinkani mehanizmi delovanja udbo-mafije, ki je našo državo omrežila, jo obvladuje in usmerja iz sence. 

Gre za ljudi, ki izhajajo iz vrst aktivnih pripadnikov in sodelavcev udbe, ki še danes imajo ogromen vpliv na vodenje države, na izbiro politikov, obvladovanje dominantnih medijev in zlorabo pravosodja. Danes so njihova imena večinoma znana, omrežja razkrita, njihove metode delovanja tudi. zdaj je napočil čas za spremembe, ki jih zahtevamo vse od nastanka odbora 2014.

Civilnodružbena gibanja vedno motijo tiste oblastnike, ki ne spoštujejo demokratičnih pravil  družbe. Očitno smo oblastnikom v Sloveniji močno stopili na rep, da so se tako živčno odzivali na delovanje Odbora 2014. Nelegitimni predsednik vlade Miro Cerar, ki so ga nastavila vplivna omrežja, med njimi tudi tista udbo-mafijska, nas vidi kot problem, ne vidi pa problem v politično zlorabljenem in neučinkovitem sodstvu in tožilstvu v Sloveniji.

Posebno živčno so se politiki in mediji odzvali na nastop našega predsednika Aleša Primca v parlamentu. mimogrede, naj povem, da je meni osebno ta nastop bil zelo všeč, tudi zaradi tega ker je s pozivom na minuto molka za slovensko pravosodje šokiral predsednika parlamenta in režimske poslance. To je bila nepozabna scena, ko je dolgočasje parlamentarnega dogajanja prekinil z umirjenim in kulturnim nastopom. V parlamentu do zdaj nismo poznali situacije, da bi nekdo s tako umirjeno retoriko spravil iz tira režimske politike.

Iz takšnih malih zmag je stkan naš boj za demokracijo, človekove pravice in proti medijskim in političnim mahinacijam, in seveda, proti zlorabi pravosodja. Pot do osvoboditve naše družbe bo še dolga, toda ta pot je znana. hvala vsem, ki hodite po njej. 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk