Članek
Aleš Primc pred Vrhovnim sodiščem, 29.9.2016
Objavljeno Oct 05, 2016

Aleš Primc pred Vrhovnim sodiščem na 3. jesenskem shodu, 29.9.2016. Na skupščini je bila sprejeta odločitev o novih terminih shodov.

Lepo pozdravljeni drage prijateljice in prijatelji resnice, pravice, demokracije in države vladavine prava!

Imamo predsednika vlade, ki govori, da živimo v mafijski državi, pa ne ve, ali je Janez Zemljarič, nekdanji šef udbe, del udbovskega omrežja ali ne. Imamo pravosodnega ministra, ki noče podpreti sprememb za večjo javnost, preglednost in odgovornost v pravosodju, pravi pa, da bo sekal glave na sodiščih. Imamo grobove po vsej Sloveniji, po gozdovih, travnikih, jamah. 

Ta teden smo lahko videli pretresljive slike mrtvih ljudi, tudi otrok, tudi dojenčkov, pa ni nikjer nobenega zločinca. Slovenija je posejana z zločini, pa nobenega zločinca!?

Danes so v državnem zboru sprejemali zakon, ki bo prepovedoval delo otrok v družini,  celo striženje las in umivanje zob, če se otrok s tem ne bo strinjal, če se otrok s tem ne bo strinjal. Ti ljudje se borijo proti takemu »nasilju« nad otroki, hkrati pa spodbujajo na tisoče mrtvih, nerojenih življenj vsako leto.

Narobe svet, za katerega je skrajni čas, da se postavi na noge. In zato smo tukaj mi, zato bomo tukaj vztrajali. Vendar bomo vztrajali tudi na način, da bomo začeli delati stvari, ki jih do sedaj še nismo delali. Zato bo danes, kot veste, pomembna skupščina, na kateri se bomo dogovorili kako naprej.

Želel bi povedati glede minute molka. Kljub temu, da je bila, slišim, zadeva zanimiva za gledati, je bila z moje strani mišljena zelo resno, lahko rečem smrtno resno, kot izraz velikega spoštovanja do vseh žrtev pravosodja. Se pravi, moj namen ni bil prav nikogar provocirati, ne režimskih poslancev, ne režimskih medijev, ampak izraziti spoštovanje in sočutje do vseh žrtev pravosodja.

Pokomentiral bi še to, kar je Vili povedal. Strinjam se s tem, da bi bilo čim več na NOVI24TV čimveč oddaj na temo pravosodja. To ni noben problem, zato ker je zavzemanje za vladavino prava, za spoštovanje pravne države, ena od osnovnih programskih usmeritev Nove24TV. Za to, kar je Vili predlagal (da bi bila vsak teden oddaja o pravosodju, v času kot bi bil sicer shod), pa se bojim, da bi bil hitro problem z gosti. Vidite kaj se žal dogaja na Novi24TV. Iz nasprotne strani, se pravi zagovorniki vlade, zagovorniki zlorab v pravosodju, zagovorniki zlorab v socialnih zadevah, nočejo prihajati na oddaje. To je velik problem zaenkrat. Zato imamo oddaje, v katerih se pogosto zgodi, da so ljudje samo z ene strani. Jaz srčno verjamem, da se bo z večjo gledanostjo Nove24TV, z njenim večjih vplivom, ki se bo zgodil, upajmo in verjamemo, v naslednjih mesecih, to spremenilo.

Kot rečemo, mislim, da bi bila v tem trenutku zahteva s strani Odbora 2014 po enotedenskih oddajah čisto upravičena, Odbor to lahko zahteva, se pa potem ta zahteva mora uskladiti z vodstvom televizije glede konkretne izvedbe. Jaz lahko povem, da bom podprl v pogovorih na upravnem odboru in z direktorjem, da bi bilo čim več oddaj na temo pravosodja na Novi24TV.

Kot veste, podpiram shode pred Vrhovnim sodiščem enkrat na mesec. Strinjam se s predlogom, da bi naši shodi potekali vsak drugi četrtek v mesecu, se pravi nekje na sredini meseca. Tako nam ne bi odpadli shodi npr. pred božičem Božičem, če bi se npr. odločili za zadnji četrtek v mesecu. Tako da drugi četrtek v mesecu je tudi v tem smislu dober predlog.

Mislim, da smo, danes in na prvem shodu po počitnicah, vsi povedali, ki smo želeli kaj povedati s tem v zvezi. Bi še kdo kaj povedal? Če ne..., dajem na glasovanje, da bi imeli shode enkrat na mesec vsak drugi četrtek v mesecu.

Kdo je za to? … Vidim zelo veliko rok. 

Morda bomo lažje prešteli, če štejemo tiste, ki so proti. Kdo je torej proti. 7 udeležencev shoda je proti. Se je kdo vzdržal? Noben vzdržan. Se pravi, da smo z veliko večino in samo 7 glasovi proti odločili, da bodo shodi pred Vrhovnim sodiščem odslej vsak drugi četrtek v mesecu. Hvala lepa vsem, da smo kljub različnim mnenje uspeli v demokratični razpravi strniti vrste in priti do odločitve z veliko večino.

Se pravi, odslej naprej se srečujemo vsak drugi četrtek v mesecu, to pomeni, da se oktobra vidimo, 13. oktobra. Do prvega naslednjega srečanja ne bo en mesec, ampak samo 14 dni. Še enkrat, hvala lepa.

 

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk