Članek
Vztrajnice in vztrajniki Odbora 2014 smo veliko upanje
Objavljeno May 19, 2016

Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 265.

Spoštovani,

zaupanje slovenskih državljank in državljanov v institucije pravne države predstavlja pomemben dejavnik stabilnosti demokratičnega sistema, brez katerega sodobna in demokratična zahodnoevropska država ne more delovati. Vztrajnice in vztrajniki Odbora 2014 smo veliko upanje, da se bodo številne stvari v Sloveniji spremenile, tudi tiste, ki se v preteklosti niso. Tudi na gospodarskem področju in seveda v pravosodju, da bomo vsi zadihali svež zrak v svobodni, demokratični in enakopravni domovini za vse.
 
V pravosodju je potrebno vzpostaviti učinkovit sistem javnosti, preglednosti in odgovornosti, ki bo omogočil višjo kakovost dela, večjo pravno varnost ter spoštovanje človekovih pravic v pravosodnih postopkih, zato je Odbor 2014 v Državni zbor vložil predlog Zakona o ukrepih za zagotavljanje javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju, ki je dostopen na naslednji povezavi:http://odbor2014.si/novice/1152-paket-pravosodnih-sprememb/ 

 

Miren, kulturen in dostojanstven upor proti zatiranju svobode in grobemu kršitelju človekovih pravic in svoboščin, predstavlja državljansko dolžnost, zato vas vljudno vabimo, da se nam danes ob 17. uri pridružite na shodu Za vladavino prava pred Vrhovnim sodiščem RS. Na shodu bodo spregovorili: Danijel Krivec, Dejan Škvarč, Aleš Primc.
 
Vljudno vabljeni!


Odbor 2014, 19. 5. 2016