Članek
Vabilo na drugo javno tribuno - 4. 2. 2016
Objavljeno Feb 02, 2016

V četrtek 4. 2. 2016 ob 18.30 (takoj po shodu pred Vrhovnim sodiščem) bo v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa DRUGA JAVNA TRIBUNA o zakonodajnem paketu za zagotovitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju.

V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 smo pripravili paket pravosodnih sprememb za zagotovitev javnosti, preglednosti in odgovornosti v pravosodju. Zakonske spremembe se nanašajo na štiri zakone in sicer na: Zakon o sodiščih, Zakon o sodniški službi, Zakon o državnem tožilstvu in Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

Paket pravosodnih sprememb je dostopen na povezavi: 

http://www.odbor2014.si/novice/1093-paket-pravosodnih-sprememb/

Vabimo in prosimo vas, da ga preučite in se do njega opredelite. V Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 si želimo dialoga o teh vprašanjih in bomo predlog na podlagi dialoga tudi dopolnili. Zavedamo se namreč, da je kulturen dialog pot do iskanja najboljših rešitev, ki bodo imele tudi najširšo podporo v javnosti.

Državljanke in državljane, strokovne institucije, politične stranke, pravosodne funkcionarje in civilnodružbene organizacije vabimo, da nam do 7. februarja posredujete svoje predloge izboljšav na naslov: info@odbor2014.si

Predlog, bomo do začetka februarja intenzivno usklajevali in na podlagi dialoga z vsemi zainteresiranimi izboljševali, nato pa ga vložili v Državni zbor s podpisi najmanj 5000 ljudi.

Na javni tribuni bodo kot uvodničarji sodelovali: odvetnica Lucija Ušaj, upokojeni odvetnik Marjan Petrič in Aleš Primc.

Aleš Primc
predsednik Odbora za varstvo človekovih pravic
in temeljnih svoboščin - Odbora 2014