Članek
Bojan Podkrajšek, govor 22.10.2015
Objavljeno Oct 28, 2015

Spoštovani, Ko smo se prvi teden dobivali pred to veliko stavbo, smo prav gotovo razmišljali, koliko dni bo to trajalo.

Ko je minil teden, smo začeli razmišljati o tednih, ko je minil mesec, smo začeli razmišljati koliko mesecev, zdaj pa že razmišljamo koliko poletij, jeseni, zim, pomladi... Ampak vedite, da se splača vztrajati in da je vredno vztrajati. Če primerjam to stavbo oz. tiste stvari, ki med temi zidovi niso dobre, z zemljo, vedite, da ta zemlja poka in da se ta plaz premika. Premika se zaradi vas vseh in tudi tistih, ki jih danes ni tukaj. Ta plaz, ta razpoka je vedno širša in vedite, da bo ta plaz odneslo v dobrobit Slovenije. Na začetku sem omenil, da je treba vztrajati, da dosežemo spremembe, ampak ne vedno, današnji dan je zelo pomemben. Iskrena hvala gospe Metki in gospodu Alešu, veste za kaj.

V Sloveniji že vrsto stoletij spoštujemo mater, očeta in otroke. To nam želijo spremeniti. Hvala še enkrat vsem, ki tukaj pomagate in zelo pomembni bodo dnevi, ki so pred nami do konca leta. Pomembno je, da tukaj stopimo zraven, da ohranimo mater, očeta in slovenske otroke.

V zadnjih tednih so vedno bolj ogrožene naše meje. Sam sem si včeraj ogledal v Šentilju ljudi, ki prihajajo v našo lepo deželo in se pogovarjal z ljudmi, ki varujejo našo lepo deželo, s policisti. Naj vam povem stavek, ki ga je izrekel eden od policistov: »Delali bomo 10, 12 ali 16 ur ali več, ker smo Slovenci in ker imamo radi Slovenijo. Bojimo se pa, da bomo mogli na sodišče zaradi tistih ur, ki ne bodo plačane.« In to je žalostno, da je to Slovenija. Hvala slovenskih policistom.

Spoštovani,

naj zaključim, vredno je vztrajati, da dosežemo spremembe in iskreno želim, da vztrajamo, da bodo vidne spremembe in da bo naša nova televizija v prihodnje poročala o pozitivnih stvareh v Sloveniji in pridnih Slovenkah in Slovencih in da bo na tej televiziji prikazana resnica in poštenje.