Članek
21. novinarska konferenca Odbora 2014
Objavljeno Sep 08, 2015

Včeraj, 7. 9. 2015, ob 16.00 je potekala 21. novinarska konferenca Odbora 2014, na kateri sta nastopila Aleš Primc in dr. Vasko Simoniti.

Sklep o zastaranju v zadevi Patria je bil glavni povod za organizacijo novinarske konference, saj ta sklep nedvomno predstavlja dokončno zmago za prvaka največje opozicijske stranke.

Član Odbora Dr. Vasko Simoniti je poudaril, da so sodniki v zadevi Patria izrabili sodstvo za diskreditacijo Janeza Janše in politično gonijo zoper njega ter stranko SDS.

Predsednik Skupščine Odbora 2014 Aleš Primc je na konferenci izrazil veliko skrb, saj je v Sloveniji realnost, da je lahko posameznik obsojen brez obstoja vsakršnega dokaza ter gre celo v  zapor. Napovedal je, da bo Odbor nadaljeval s svojimi aktivnostmi in zahteval nujno potrebne spremembe v slovenskem pravosodju. Shodi bodo tako za razliko od prej potekali vsak četrtek ob 17.00 pred simbolom krivice, Vrhovnim sodiščem RS. Primc je med drugim v imenu Odbora zahteval odstop predsednika VS RS Branka Masleše, generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, članov Državnotožilskega in sodnega sveta.

Vljudno vabljeni k ogledu celotne tiskovne konference!